piątek, 23 września 2016

ŚNIADANIE: Jajecznica!

Jajecznica z pomidorami i twarożek kanapkowy z koperkiem


Witajcie! Dzisiaj przybywam z kolejnym przepisem na śniadanie!

Jestem przekonana, że rano, przed wyjściem do szkoły nie masz zbytnio czasu, by zrobić sobie porządne śniadanie. Potrzebujesz czegoś szybkiego, prostego, a za razem pysznego? Mam dla Ciebie rozwiązanie: J A J E C Z N I C A! Lubisz? Jeśli tak, to ten wpis jest dla Ciebie! 


Dla tych, którzy nie wiedzą:

Jajecznica – potrawa z rozmąconych, usmażonych na patelni jajek. Jest domeną prostej kuchni, nie wymaga umiejętności kulinarnych ani techniki. 


Składniki:

2 jajka
Pół dużego pomidora
Łyżka masła klarowanego


Przygotowanie:

1.Umyj jajka i nagrzej patelnie
2.Na patelnie dodaj masło klarowane
3.Dodaj jajka i poczekaj aż się zetną mieszając
4.Na koniec dodaj pokrojone pomidory
5. Dopraw do smaku



Składniki #2:

175g twarogu pół tłustego
Pół pęczka koperku
2 łyżki śmietany
1 łyżka oliwy z oliwek


Przygotowanie #2:

1.Umyj i poszatkuj koper
2.Do miski dodaj twaróg i śmietanę i mieszaj na gładką masę
3.Dodaj koper i ponownie wymieszaj

4.Dopraw do smaku

SMACZNEGO!!!!! :))))))))))


Emilka ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz