Jajecznica z pomidorami i twarożek
kanapkowy z koperkiem
Witajcie! Dzisiaj przybywam z kolejnym przepisem na śniadanie!
Jestem przekonana, że rano, przed wyjściem do szkoły nie masz zbytnio czasu, by zrobić sobie porządne śniadanie. Potrzebujesz czegoś szybkiego, prostego, a za razem pysznego? Mam dla Ciebie rozwiązanie: J A J E C Z N I C A! Lubisz? Jeśli tak, to ten wpis jest dla Ciebie!
Dla tych, którzy nie wiedzą:
Jajecznica – potrawa z rozmąconych, usmażonych na patelni jajek. Jest domeną prostej kuchni, nie wymaga umiejętności kulinarnych ani techniki.
Składniki:
2 jajka
Pół dużego pomidora
Łyżka masła klarowanego
Przygotowanie:
1.Umyj jajka i nagrzej patelnie
2.Na patelnie dodaj masło klarowane
3.Dodaj jajka i poczekaj aż się zetną
mieszając
4.Na koniec dodaj pokrojone pomidory
5. Dopraw do smaku
Składniki #2:
175g twarogu pół tłustego
Pół pęczka koperku
2 łyżki śmietany
1 łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie #2:
1.Umyj i poszatkuj koper
2.Do miski dodaj twaróg i śmietanę i
mieszaj na gładką masę
3.Dodaj koper i ponownie wymieszaj
4.Dopraw do smaku
SMACZNEGO!!!!! :))))))))))
Emilka ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz