Dzisiaj mam dla was przepis na obiad.
Enjoy! :)
składniki:
makaron - 250g
mrożony szpinak - 240g
czosnek - 2 ząbki
cebula - posiekana - 1 sztuka
sok z cytryny - 3 łyżki
suszone pomidory w oleju pokrojone w paseczki - 1,5 szklanki
Sos Alfredo
mleko roślinne - 2 szklanki
skrobia kukurydziana - 2 płaskie łyżki
płatki drożdżowe - 2-3 łyżki
czosnek - 2 ząbki
sok z cytryny - 3 łyżki
płatki owsiane - 3 łyżki
siemię lniane - 1 łyżeczka
olej roślinny - 9 łyżek
sól, pieprz, przprawa warzywna - do smaku
wykonanie:
Cebulę podsmażamy na patelni ok. 7 min, potem dodajemy szpinak, czosnek sól i pieprz. Na koniec sok z cytryny.
Wszytkie składniki na sos Alfredo miksujemy w blenderze.
Makaron gotujemy wedlug przepisu na opakowaniu.
W misce mieszamy ugotowany makaron z masą szpinakową, następnie wykładamy do żaroodpornego naczynia wysmaorwanego wcześniej oliwą. Polewamy sosem.
Pieczemy w piekarniku 30 min. w temp 180 C.
Proste i smaczne.
Mam nadzieję, że skorzystacie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz