Mam nadzieję, że przypadnie Wam, naszym wiernym Czytelnikom do gustu.
Do dzieła!
Francuski tost z serem i pieczonymi
warzywami
Składniki:
- Kromki chleba
- 1 jajko
- ½ szklanki mleka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
Namocz dwie kromki chleba w 1
roztrzepanym jajku oraz połowie szklanki mleka. Usmaż na patelni z
dodatkiem 2 łyżeczek oleju rzepakowego.
Podawaj z:
• 1 szklanką miksu pieczarek,
cebuli, pomidorów i papryki
• 30 g chudego mięsa mielonego,
usmażonego
• 30 g sera żółtego, startego
Śmiało mogę polecić szczególnie trzeci wariant, w którym króluje starty ser żółty. Produkt ten nam się dobrze roztopi na ciepłym chlebie i uzyskamy coś, co idealnie się wpasuje jako uczta dla naszego podniebienia.
SMACZNEGO! :))))))))))))))))))))
Emila
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz